dinsdag 23 januari 2018

Vrijdag 2 februari: ASS en ouder worden

Op vrijdag 2 februari is er weer een Autismecafé De Liemers. Deze keer met het onderwerp ‘ASS en ouder worden’.

Je ontkomt er niet aan, elke verjaardag word je een jaartje ouder. Met het ouder worden krijg je te maken met lichamelijke en geestelijke veranderingen. Lichamelijke veranderingen zijn bijvoorbeeld minder fit zijn en voor vrouwen de overgang. Geestelijk kun je onder andere last krijgen van moeilijker dingen kunnen onthouden of moeilijker kunnen omgaan met onverwachte gebeurtenissen. Als je ouder wordt krijg je meer te maken met grote veranderingen, zoals met het overlijden van naasten en stoppen met werken.

Hoe ga je om (of denk je later om te gaan) met deze veranderingen? Zie je op tegen ouder worden?

Een ASS duurt je leven lang. Ouder worden betekent ook steeds meer levenservaring én ASS-ervaring hebben. Betekent dit dat je, als je ouder wordt, beter met ASS kunt omgaan? Had je vroeger veel last van bepaalde dingen en nu niet meer, of andersom? Kun je beter of slechter compenseren?

Je bent van harte welkom als je hierover wil praten met andere mensen met een ASS.

Autismecafé De Liemers wordt gehouden in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Inloop is vanaf 19.30 uur en het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Daarna is er tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De entree is € 3,50 incl. 1 kop koffie of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Heleen van den Hurk, e-mail: info@auti24.nl

Om te eindigen een bemoedigend artikel uit NRC Handelsblad over aanwijzingen dat autisme beschermt tegen het verval van de hersenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten