vrijdag 22 december 2017

Vrijdag 5 januari: ASS en angsten

Het eerste Autismecafé De Liemers van 2018 is op 5 januari. We gaan het dan hebben over ASS en angsten.

Angst is een normale emotie. Het is nuttig, want je moet kunnen reageren op gevaar. Als je vaak angstig bent of grote of irreële angsten hebt en het gaat je leven negatief beïnvloeden, dan wordt angst een probleem.

Autisme gaat vaak samen met angst of een angststoornis. Mensen met een ASS hebben vaker een angststoornis dan mensen zonder een ASS. Soms is de diagnose angststoornis als gesteld voordat duidelijk was dat iemand ook een ASS heeft. Angst of een angststoornis kan je leven sterk ontregelen.

Angst kan een gevolg zijn van of samenhangen met iemands autisme. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met problemen met communiceren en met anderen en de wereld begrijpen. Je weet daardoor niet wat er gaat gebeuren en wat er van je wordt verwacht. Ook kan iemand heel angstig worden van het moeten aanpassen van routines. Dit kan zelfs zorgen voor paniekaanvallen. Verder kan de angst ertoe leiden dat iemand bepaalde situaties gaat vermijden of agressief reageert.

Heb jij vaak last van angsten? Van welke angsten? Wat zijn de oorzaken hiervan en wat zijn de gevolgen? Hoe ga je zelf met angsten om en hoe gaan anderen met jouw angsten om?

Je bent van harte welkom als je hierover wil praten met andere mensen met een ASS.

Autismecafé De Liemers wordt gehouden in het gebouw van Caleidoz, De Hooge Bongert 3 te Zevenaar.

Inloop is vanaf 19.30 uur en het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Daarna is er tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De entree is € 3,50.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Heleen van den Hurk, e-mail: info@auti24.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten