zondag 11 maart 2018

Voorlichtingsavond over autisme

Op 4 april is er een voorlichtingsavond over autisme in De OGtent in Duiven. Iedereen die interesse heeft in autisme is welkom. De voorlichting staat in het teken van oplossingen en mogelijkheden voor mensen met een ASS.

Aan het begin van de avond stellen Autismecafé De Liemers en Autisme Groep Liemers zich voor. Daarna houdt Sacha Spierings een presentatie over hondencoaching en therapiehonden voor mensen met autisme. Vervolgens vertelt slaapcoach Maarten van Hal over het belang van slapen en ontspanning voor mensen met autisme. Tenslotte geeft Stumas informatie over hun woonvormen voor studenten met een ASS. Zij vertellen over wat ze te bieden hebben en wat de mogelijkheden zijn. Na de presentaties kunnen er vragen gesteld worden aan de sprekers en is er ruim de tijd om gezellig wat te drinken en ervaringen en ideeën uit te wisselen.

De bijeenkomst wordt gehouden in het kader van de NVA Autismeweek 2018 van 31 maart t/m 7 april. Michael Muller van Autisme Groep Liemers en autismecoach Heleen van den Hurk van Auti24 organiseren de voorlichtingsavond. Beiden hebben als doel dat er meer bekendheid komt over wat een ASS inhoudt. ‘Vandaar deze laagdrempelige informatieavond. Iedereen die iets met autisme heeft kan komen: mensen met autisme zelf, ouders, begeleiders, professionals en andere geïnteresseerden’, zegt Van den Hurk.

De OGtent zit aan het Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal (zaal BIJ BERT) gaat om 18.45 uur open. De presentaties beginnen om 19.15 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Daarna kan er tot 22.00 uur nagepraat worden. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Neem voor meer informatie contact op via info@auti24.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten